Postny groch z kapustą
Składniki:
Groch płuczemy i namaczamy przed gotowaniem na minimum 12 godzin. Kapustę myjemy, obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Kapusta w trakcie gotowania zmniejsza objętość więc nie martwimy się tym, że nie całą upchniemy do garnka od razu. Zalewamy wodą do połowy. Dodajemy przyprawy i kilka łyżek oleju. W drugim garnku gotujemy groch, dodajemy sól, majeranek i tyle wody by zakryła groch.
Składniki:
- opakowanie suszonego grochu (łuskanego)
- główka kapusty
- przyprawy: sól, pieprz, cząber, majeranek, liść laurowy
- olej
Groch płuczemy i namaczamy przed gotowaniem na minimum 12 godzin. Kapustę myjemy, obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Kapusta w trakcie gotowania zmniejsza objętość więc nie martwimy się tym, że nie całą upchniemy do garnka od razu. Zalewamy wodą do połowy. Dodajemy przyprawy i kilka łyżek oleju. W drugim garnku gotujemy groch, dodajemy sól, majeranek i tyle wody by zakryła groch.
Komentarze
Prześlij komentarz