Ryba w warzywach to smaczne i zdrowe danie. Powinno gościć na stołach nie tylko od święta. Bardzo polecam.
Składniki:
- 5 filetów z mintaja
- bułka tarta
- mąka
- 2 surowe jaja
- 10 marchewek
- 5 pietruszek
- 3 cebule
- kawałek pora
- olej
- przyprawy
Zaczynamy od obrania warzyw i starcia na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy warzywa na patelni z odrobiną oleju. Dodajemy trochę wody i przyprawy, nakrywamy pokrywką i dusimy. W tym czasie rybę doprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w mące, jajkach i na koniec w bułce tartej. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju aż do zrumienienia (po 5 minut na stronę). Usmażone filety przekładamy do warzyw.
Komentarze
Prześlij komentarz