Jak przygotować smaczny szpinak? Gwiazdki z ugotowanego szpinaku z kilkoma dodatkami zasmakują dzieciom i dorosłym.
Składniki:
- szpinak (świeży lub mrożony)
- ugotowane ziemniaki
- cebula
- jajko
- ząbek czosnku (jak ktoś lubi)
- olej
- sól, pieprz, słodka mielona papryka
Cebulkę kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju. Do zeszklonej cebuli dodajemy szpinak i dusimy na małym ogniu przez kwadrans. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i ewentualnie poszatkowanym czosnkiem. Dodajemy jajko i dusimy wszystko jeszcze 5 minut. Zdejmujemy rondelek z ognia i dokładamy ziemniaki (tyle co szpinaku). Ugniatamy w miarę gładką masę i wykładamy na talerze. Kształt gwiazdek uzyskujemy dzięki foremkom do pierników.
Komentarze
Prześlij komentarz