Polędwiczki wieprzowe duszone z zieloną fasolką szparagową i pieczarkami.
Składniki:
Polędwiczkę obsmażamy na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju. Dolewamy wodę i dusimy pół godziny. Mięso przekładamy na deskę i kroimy na kawałki. W tym czasie na patelni obsmażamy poszatkowaną cebulę i pieczarki, dodajemy fasolkę i mięso. Przyprawiamy solą, pieprzem, oregano. Dusimy pół godziny ewentualnie dolewając wody.
Składniki:
- polędwica wieprzowa
- 300 g fasolki szparagowej
- 200 g pieczarek
- 2 cebule
- przyprawy
- olej
Polędwiczkę obsmażamy na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju. Dolewamy wodę i dusimy pół godziny. Mięso przekładamy na deskę i kroimy na kawałki. W tym czasie na patelni obsmażamy poszatkowaną cebulę i pieczarki, dodajemy fasolkę i mięso. Przyprawiamy solą, pieprzem, oregano. Dusimy pół godziny ewentualnie dolewając wody.
Podajemy z ryżem lub kaszą.
Mój mąż byłby zachwycony!
OdpowiedzUsuń