Jesień daje o sobie znać, robi się zimno i szaro. Pora zrobić coś rozgrzewającego w kolorach jesieni.
Składniki:
Piwo podgrzewamy w rondelku na małym ogniu pilnując by się nie zagotowało. Dodajemy kilka goździków, laskę cynamonu (lub mniej), szczyptę imbiru. Gdy piwo będzie już odpowiednio ciepłe zdejmujemy je z kuchenki. Z mandarynki wyciskamy kilka łyżek soku i razem ze sporą łyżką miodu dodajemy do piwa i mieszamy aż miód się rozpuści. Podajemy póki gorące.
Składniki:
- 1 litr dobrego piwa
- goździki
- laska cynamonu
- imbir
- miód
- mandarynka lub inny owoc cytrusowy
Piwo podgrzewamy w rondelku na małym ogniu pilnując by się nie zagotowało. Dodajemy kilka goździków, laskę cynamonu (lub mniej), szczyptę imbiru. Gdy piwo będzie już odpowiednio ciepłe zdejmujemy je z kuchenki. Z mandarynki wyciskamy kilka łyżek soku i razem ze sporą łyżką miodu dodajemy do piwa i mieszamy aż miód się rozpuści. Podajemy póki gorące.
Komentarze
Prześlij komentarz