Domowe ciastka z ziaren sezamu.
Składniki:
Wszystkie składniki prażymy w rondelku przez kilka minut często mieszając. Ziarenka mają nabrać złotego koloru a cukier karmelizuje się i zlepia sezam. Na papierze do pieczenia szybko rozsmarowujemy masę sezamową. Jak stygnie robi się twarda. Nożem delikatnie dzielimy na ciastka i zapiekamy w piekarniku.
Składniki:
- 100g ziaren sezamu
- ćwierć szklanki cukru pudru lub glukozy
- 2 łyżki miodu
- łyżka oleju
Wszystkie składniki prażymy w rondelku przez kilka minut często mieszając. Ziarenka mają nabrać złotego koloru a cukier karmelizuje się i zlepia sezam. Na papierze do pieczenia szybko rozsmarowujemy masę sezamową. Jak stygnie robi się twarda. Nożem delikatnie dzielimy na ciastka i zapiekamy w piekarniku.
DOMOWE SEZAMKI TO JEST TO :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sezamki. Są bardzo zdrowe. A takie domowe też zapewne pyszne :-).
OdpowiedzUsuń