Szybkie, smakowite i chrupiące danie na obiad. Doskonałe z mięsem jak i jako potrawa wegetariańskia.
- kilka ziemniaków
- 3 cebule
- ćwiarka białej kapusty
- papryka
- sól, pieprz, majeranek
- koperek lub szczypiorek, rzeżucha
- olej
Na oleju podsmażam poszatkowaną kapustę, cebule i paprykę. Dodaję łyżeczkę soli, majeranku i sporą szczyptę pieprzu. W tym czasie podgotowuję ziemniaki (ok.10 minut). Ziemniaki odlewam, chwilę odparowuję bez przykrycia i dokładam do warzyw. Smażę wszystko razem do miękkości. Na koniec dodaję poszatkowany szczypiorek i/lub koperek i ewentualnie jeszcze doprawiam solą i pieprzem.
Podaję z mięsem lub jako samodzielne danie. Na wierzch posypuję rzezuchę.
Komentarze
Prześlij komentarz