niedziela, 6 kwietnia 2014

Obiad z patelni

Szybkie, smakowite i chrupiące danie na obiad. Doskonałe z mięsem jak i jako potrawa wegetariańskia.

Składniki :

  • kilka ziemniaków
  • 3 cebule
  • ćwiarka białej kapusty
  • papryka
  • sól, pieprz, majeranek
  • koperek lub szczypiorek, rzeżucha
  • olej
Na oleju podsmażam poszatkowaną kapustę, cebule i paprykę. Dodaję łyżeczkę soli, majeranku i sporą szczyptę pieprzu. W tym czasie podgotowuję ziemniaki (ok.10 minut). Ziemniaki odlewam, chwilę odparowuję bez przykrycia i dokładam do warzyw. Smażę wszystko razem do miękkości. Na koniec dodaję poszatkowany szczypiorek i/lub koperek i ewentualnie jeszcze doprawiam solą i pieprzem. 
Podaję z mięsem lub jako samodzielne danie. Na wierzch posypuję rzezuchę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz