piątek, 5 września 2014

Domowy makaron do zup owocowych

Uwielbiam różne kluski i kluseczki. Zazwyczaj do zup robimy makaron bez jajek ale dziś do zupy owocowej będą treściwe kluski z jajek i to w dodatku słodkie.


Składniki :
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 szklanki wody
  • 3 jajka
  • łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Wszystkie składniki miksujemy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Z ciasta smażymy 6 dużych naleśników. Pozwalamy im trochę przestygnąć, zwijamy w rulony i kroimy na makaron. Najlepiej smakuje w owocowej zupie lub ze słodkim sosem.

2 komentarze:

  1. Świetny wpis! :))

    Pozdrawiam
    ___________
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. naleśnikowy makaron, super!

    OdpowiedzUsuń