środa, 27 sierpnia 2014

Popcorn z grilla

Zazwyczaj popcorn przygotowuję w garnku z małą ilością oleju na dnie. Jest smaczniejszy niż z maszynki. Jednak spędzając wakacje pod namiotem często robiliśmy popcorn na grillu. Wystarczą dobre tacki do grillowania lub folia do pieczenia.

Składniki:
  • opakowanie popcornu
  • sól
  • olej, ewentualnie masło
 Na tackę do grilowania (najlepiej z małymi oczkami lub aluminiową folię do pieczenia) wysypujemy popcorn. Na jednej tacce zazwyczaj mieści się około szklanki ziaren popcornu. Posypujemy popcorn solą i skrapiamy olejem. Nakrywamy szczelnie papierem do pieczenia i ustawiamy na nagrzanym grillu. Po kilku minutach ziarna zaczną strzelać. Całość zdejmujemy z ognia po 8-10 minutach. Ewentualnie dosalamy a pomiędzy ciepłe ziarenka możemy włożyć odrobinę masła, które szybciutko się rozpuści.
Grillowanie 2014

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz