czwartek, 20 lutego 2014

Szybka pasta kanapkowa

Bardzo smaczna a zarazem łatwa w wykonaniu pasta jajeczna. Świetny pomysł na śniadanie.


Składniki :

  • 6 jajek
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz
  • majonez lub musztarda
Jajka gotujemy na wrzątku przez ok.4 minuty. Chodzi o to żeby nie były całkiem na twardo. Dzięki temu, ze żółtka będą miękkie możemy dodać mniej majonezu.
Natkę pietruszki siekamy na drobno lub wrzucamy do miksera. Mielimy jajka, dodajemy łyżkę musztardy oraz szczyptę soli i pieprzu. Ewentualnie dodajemy jeszcze majonez.
Jest to wersja podstawowa pasty, którą możemy wzbogacić o szczypiorek, cebulkę, czosnek, żółty ser lub ogórki konserwowe. Jak zwykle ogranicza nas tylko wyobraźnia. 


Śniadanie mistrzów

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz